INICI-ACTUALITAT
INFORMACIÓ DIVERSA

Coneguem la nostra Policia.

Hem creat aquesta secció per tal de donar a conèixer la feina que la nostra Policia de Vilanova desenvolupa pel bé del nostre municipi, de la seva gent, de l'ordre, i de les tasques que en combinació amb altres membres dels cossos de seguretat com els Mossos d'Esquadra i d'altres policies, cal realitzar per obtenir resultats globals en un aspecte vital de la convivència en comú: LA SEGURETAT DE TOTS.

En tot moment farem referència a la informació del fet, per tal de copsar el dia a dia de la feina de les persones que formen el nostre cos de la policia.
Des d' OCatalunya, cal agraïr al cap de la policia local, el Sr. Carles Matamala, i a la resta dels membres de la policia local, tot el suport rebut i les facilitats donades per la creació d'aquesta secció.

Consells de Seguretat, Comunicats i actuacions de la Policia Local.

Telèfons de la Policia Local:  93 845 93 03 - 607 671 645 i també sempre el 112

Notícies

Any 2013

9-03-2013
LA FEINA DE LA POLICIA LOCAL DE VILANOVA
PROPERA A TOTHOM.

Un any més la Policia Local de Vilanova, s'acosta als més menuts fent una jornada de "portes obertes", de manera que tenen la possibilitat de pujar als cotxes, fer sonar la sinera, tocar i veure coses que els acosten a la tasca de la Policia, crean proximitat i respecte.

També aquest dies amb la pluja s'han hagut de fer actuacions de tall de carretera per esllavissaments del ferm a Can Bosc, barri que també s'ha vist afectat per la caiguda d'un arbre. A tot aixó cal afegir també que un camió es va quedar "clavat" en el barri Rodes, amb l'actuació de la Policia per tal de resoldre la situació.

17-02-2013
SEGURETAT A L'HORA DE CONDUIR

Una vegada més des de la Policia Local, ens demanen extremar la prudència a l'hora de conduïr. Cal ser concient de la importància i responsabilitat que això suposa envers altres veïns i nosaltres mateixos.

TAMBÉ DE NIT...

Aquests darrers dies, mentre Vilanova dormia, la Policia Local se'n ha ocupat de la seguretat del transport excepcional de vehicles i productes d'enormes mides i volum Es tracte de contenidors i dipòsits buits que travessen la població de nit per tal de no molestar ni entorpir el trànsit normal. Així que la nostra Policia Local acompanya aquests vehicles, donant soport i seguretat a la circulació.
18-01-2013
POLICIA LOCAL DE VILANOVA

Cal insistir novament sobre el fet d'extremar la precaució al volant dels nostres cotxes. El pensar que els accidents els tenen "els altres", pot esdevenir sens dubte un perill tant per nosaltres com pels altres conductors.
Prudència i tranquilitat, son dues paraules que cal recordar en tot moment.
                                              
SENSE FRENS.

En aquesta mateixa linea de prudència que deiem, la distracció, l'anar amb presa, potser no tenir el vehicle en condicions, motiven fets com el de la fotografia en que el cotxe va ser aparcat 6 mts. més amunt i va acabar (sense el conductor), 6 mts. més avall, obstruïnt un carrer a la circulació, son els causant d'errades greus de responsabilitat en l'us del vehicle.
ERROR DE GPS

El conductor d'aquest camió va haver de telefonar a la Policia Local per tal de rebre l'ajut necessari ja que el seu GPS el va dur per una pista de montanya per anar d'un carrer a un altre de Vilanova. En veure que es complicava molt el camí, va voler donar la volta i es va quedar clavat amb les rodes del davant en el propi voral. Cal fer cas amb seny a les indicacions dels nostres sistemes de navegació i tenir sentit comú.
PINTADES

És un error que algú pugui pensar que es pot confondre una bretolada amb un acte continuat i sistemàtic de incivisme i atemptat contra la propietat pública i privada. La Policia Local està darrera la pista d'una "persona" que busca el protagonisme amb les seves pintades en qualsevol lloc on li convé. Tot i que el cercle s'anirà estrenyent més cada vegada per dur al responsable davant la justicia, també es important i necessaria  la colaboració de la població per acabar amb fets com aquests.


Per evitar el robatori de bicicletes
 
Aparcament

· A la via pública, escolliu els espais d'aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom.
· Aparqueu la bicicleta en un lloc que us permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda.
· Utilitzeu una tanca segura i fiable per lligar la bicicleta. Les més recomanables són les de tipus “U” rígida.
· Si teniu la bicicleta dins d'un garatge o traster, lligueu-la igualment i eviteu deixar les claus en un lloc accessible.
Identifiqueu la vostra bicicleta
· Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler.
· Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta.
· Anoteu el número de bastidor de la vostra bicicleta en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.
I si us roben la bicicleta
· Si tot i les precaucions que preneu, sou víctima del robatori d'una bicicleta, cal que ho denuncieu a la dependència policial més propera.
· Per presentar una denúncia heu d'aportar: o Un document identificatiu personal: DNI, passaport, NIE o permís de conduir o factura de compra i, si no se'n disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics. Millor si aporteu una fotografia o número de bastidor o número identificatiu gravat.
· En el cas de recuperar la bicicleta, aquestes dades serviran per identificar tant la bicicleta com el seu propietari.
    Segurs a casa
· Tanqueu sempre la porta amb clau.
· Si perdeu les claus, canvieu els panys.
· Procureu que els accessos a casa vostra compleixin unes condicions mínimes de seguretat (portes blindades, reixes, sistemes d'alarma...). És recomanable posar reixes a les finestres que donen a patis interiors.
· No obriu la porta a persones desconegudes. · Demaneu sempre la identificació al personal de companyies d'aigua, llum, gas o telèfon.
· No tingueu a casa gaires diners ni objectes de valor.
Segurs a l'edifici
· No faciliteu l'entrada ni a captaires ni a venedors ambulants.
· Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada.
· Si a l'exterior del vostre edifici fan obres, assegureu-vos que no es pot accedir a dins del vostre habitatge mitjançant bastides o escales.
Segurs a les vacances
· No expliqueu gaire que marxeu uns dies.
· Demaneu a algú que us reculli la correspondència.
· No tanqueu les persianes del tot o deixeu algun llum encès o roba a l'estenedor.
· No deixeu cap missatge al contestador automàtic en què es dedueixi que sou fora.
· És aconsellable elaborar un inventari dels objectes més valuosos amb números de sèrie, marques i models per facilitar la feina a la policia en cas de robatori.
Desconfieu de...
· Si us telefonen anunciant-vos que us ha tocat un viatge i que per obtenir-lo heu de trucar a un número de telèfon (generalment un 806 o 807): segurament és una estafa, que acabareu notant a la factura telefònica.
· Quan us facin una enquesta telefònica, no faciliteu les vostres dades personals.
· No lliureu documentació amb dades de caràcter personal. Amb l'excusa de conèixer el vostre consum d'aigua, llum o gas o de comprovar si les vostres dades són correctes, és possible que us demanin un document o factura i que s'aprofitin de les vostres dades.
· Desconfieu de persones desconegudes que us diuen que són amics d'algun familiar vostre o d'algun veí i que us demanen diners per a alguna emergència.
I si sou víctima d'un delicte?
· Si detecteu alguna persona sospitosa al voltant de casa vostra, no dubteu a trucar al 112.
· Si sou víctima d'un robatori, no toqueu res i poseu-vos en contacte immediatament amb el 112.
· Si observeu que algú ha entrat al vostre domicili, aviseu de seguida el 112 i no hi entreu, perquè podria ser que encara hi hagués algú a dins.

Any 2012

23-11-2012
per PL

Aquest dies, la Policia Local ha hagut d’intervenir en varis incendis a les xemeneies, així que ens recomanen seguir uns petits consells per tal d'assegurar-nos que la nostra xemeneia està en perfecte estat:

- Amb les xemeneies metàl·liques, hem de comprovar que les parets no estiguin bombades ni presentin signes de corrosió.
- Si es tracta d’una xemeneia d’obra, cal verificar que els maons exteriors no tinguin esquerdes ni taques.
- Finalment, qualsevol xemeneia requereix una neteja anual, que cal encarregar-li a un professional autoritzat.

També s'ha denunciat a una persona per mal us d’una targeta de minusvàlid.

S’evacuen amb ambulància un parell de persones, una al patir una caiguda i una altra per problemes de cor.

Novament la Policia Local ha hagut d'intervenir en el camp de futbol per problemes entre aficions.

S’hagut d'intervenir i fer la mediació per un problema de sorolls.

Es col·labora amb la Policia Local de Montornès en un tema d’un robatori ocorregut en la seva població i localitzat, el presumpte responsable, per la nostra Policia Local.
11-11-2012
per PL

Des d'OCatalunya i la Policia Local, voldríem assenyalar a tothom que moltes de les actuacions que es realitzen, realment la gran majoria, no es poden publicar per preservar la intimitat i la seguretat de les persones i la població; per tant no sempre serà possible de explicar un fet, ja que a més, el que es pretén des d'aquesta secció, es donar a conèixer la feina en general de la nostra policia, més que casos puntuals.

Tot i així, durant aquesta setmana pasada, es va intervenir en un partit de futbol al haver-hi problemes amb les aficions, amb la presencia policial es van calmar els ànims, i es va realitzar l'acompanyament d’una persona.
 
També es van realitzar gestions amb un veí que el caixer s’ha li va empassar la targeta de crèdit.
                           
La Policia Local ha hagut d'intervenir en varis accidents de trànsit, i amb col·laboració dels Mossos d’Esquadra. Un cop més es prega més prudència en la conducció.

Com ja és habitual també s'han realitzat controls nocturns de l’enllumenat públic.

Malauradament d'hagut d’intervenir acausa de varis gossos abandonats, deixats anar o perduts.

Control de varies cremes incontrolades de la població, es recomana tenir cura de les cremes encara que siguin autoritzades i complir amb les recomanacions que estableix el paper d’autorització per tal d’evitar ensurts i problemes posteriors.
                           
 
28 d'octubre de 2012
per PL

Tot i la reiterada insistència que des de la Policia Local es pugui fer a tots els conductors, sempre serà poca per tal d'intentar concienciar-nos de la necessària prudència en la conducció, sempre en general, i en dies de mal temps en especial.

Es demana pel bé de la convivència, la col·laboració dels veïns de Vilanova per tal de trobar i erradicar els responsables d'unes bretolades i actes vandàlics que s’estan produïnt, que acabem pagan entre tots. Per part de la Policia Local, es possaran tots els esforços necessàris per que així sigui. Vilanova, és de tots.

Degut als forts vents d'aquesta setmana, s'ha assitit a una intervenció amb un arbre caigut al camí de Can Nadal, que solament va produir danys materials i que va haver de ser tallat per bombers.
      

LA FEINA DE LA POLICIA LOCAL, TAMBÉ DURANT AQUESTS
MESOS D'ESTIU, HA ESTAT AL NOSTRE COSTAT - RECULL.

La nostra població i el nostre entorn, afortunadament, encara denoten un ambient rural, de pagès i ramaderia. Així que durant unes setmanes de juliol i agost,  la Policia Local de Vilanova, va col•laborar en el pas del remat d’unes 800 ovelles que travessaven la carretera dos cops al dia per anar a pastar, es va tallar la circulació durant uns minuts per assegurar el pas amb seguretat i evitar accidents.          
         
Des de principis de Juny, fins a finals de octubre, la Policia Local ha programat una sèrie de controls de trànsit, alcoholèmia i drogotest a diferents punts de la població. Es recorda a tots els ciutadans que sempre que hi vegin un conductor amb símptomes d’anar sota els efectes de l’alcohol o drogues poden trucar al 112 per informar dels fets i així col·laborar amb la Policia per evitar accidents i garantir la seguretat viària.
         
El dia 06/09/12 a les 06:37 la Policia Local va rebre una trucada d'un veí informant que al Passeig Centenari, davant del núm. 37 hi havia hagut un accident. La patrulla acut al lloc, assistint al conductor que va sortir il·lès i que va donar negatiu a la prova d’alcoholèmia, la via va estar parcialment tallada durant una hora i mitja. Una vegada més cal remarcar l'absoluta necessitat de posar els 5 sentits en el moment de conduir, per tal d’evitar distraccions perilloses.
   
Diumenge dia 23/09 la Policia Local de Cabrils va organitzar la primera bicicletada de policies i bombers de Catalunya.

El recorregut organitzat va comptar amb el nostre municipi i els participants van passar per l’últim tram del carrer Acàcia on hi havia un punt d’avituallament. En aquests esdeveniment esportiu hi van participar uns 200 ciclistes entre policies i bombers, essent un èxit per ser la seva primera convocatòria.

La pròpia Policia Local de Vilanova, va col·laborar amb les tasques de seguretat de la cursa.
   
24 de juny de 2012
Informació de la Policia Local i comentaris de XT.

Alguns dels joves de Vilanova, estan més nerviosos del compte, evidentment la crisi que potser pateixen ells o els seus pares, queda reflectida en la convivència diària d'aquests joves i una excessiva permissivitat, permet un clima de més incivisme, també la pérdua del valor que significa viure en un poble, han fet que la Policia Local hagi hagut de cridar l’atenció a diversos noies que feien soroll pels carrers de nit.

La Policia Local va haver de tallar una estona la carretera en direcció a La Roca per tal que l'equip de Protecció Civil tallés un arbre caigut.
La calor o possiblement les ganes de que arribin les vacances, però de ben segur el fet de no prendre les mesures d'atenció suficients en la conducció dels nostre vehicles, ha fet que la Policia Local hagués d'intervenir en varis accidents. Un cop més es prega precaució al volant.

Es demana precaució en aquestes revetlles. S’adjunta enllaç precaució petards http://www.gencat.cat/web/multimedia/cat/revetlles/index_htm.htm

La ràpida intervenció de la Policia Local amb la col·laboració dels Voluntaris de  Protecció Civil ha donat com a resultat la localització en molt poc temps d'una persona gran desapareguda.

Entre les mesures de seguretat necessàries s'ha procedit a la inspecció de la caseta dels petards.
 
3 de juny de 2012
per PL

Amb la col·laboració d’un veí s’ha obert un vehicle amb una nena petita dintre, ja que el seu pare havia tancat la porta deixant les claus dintre.

S'ha realitzat l'acompanyament de les Romeries que venen de Mataró direcció Montornès.

Amb la col·laboració dels veïns i els bombers s’apaga un contenidor de brossa que cremava.

Es fan gestions amb bombers per rescatar 5 persones atrapades en un ascensor.

Control de la Festa de Santa Quitèria.

27 de maig de 2012
per PL

Nou accident a la muntanya aquest cop entre una motocicleta i un ciclista. De nou des de la Policia Local es demana precaució a l’hora de circular pel medi rural. D’acord amb l’article 13 de la Llei de regulació d'accés motoritzat al medi rural, la velocitat màxima de circulació per camins i pistes de terra és de trenta quilòmetres per hora. De vegades caldria valorar que la dificultat en el rescat converteix les pistes de muntanya en zones on cal extremar encara més l'auto protecció i el seny, no estem sols.

Un cap de setmana de vent i pluja en el qual s’ha treballat amb l’inestimable ajuda i col·laboració de Protecció Civil de Vilanova del Vallès per solucionar un munt de feines i problemes.

Des de principis d’aquesta setmana la Policia Local de Vilanova del Vallès a canviat a una nova uniformitat amb el propòsit de que el ciutadà no tingui confusió a l’hora d’identificar al cos de seguretat amb ambulàncies, personal de neteja o altre personal. S’ha de fer constar que aquesta uniformitat ha estat molt ben vista per la població hi ha generat bons comentaris
20 de maig de 2012
per PL

La informació facilitada per la nostra Policia Local de la feina del dia a dia, està també en aquesta ocasió molt relacionada amb el seny i la prudencia per tal d'evitat accidents.
Així doncs la Policia Local ha hagut de intervenir en un accident de bicicleta ocorregut en una de les pistes de montanya del nostre terme municipal, on també va ser necessaria la intervenció del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que va traslladar al ferit a l'hospital. Com podem observar en la fotografia, les primeres atencions són donades per un membre de la Policia Local. Amb l’augment de l’ús per part de la ciutadania de la muntanya (motos, quads, cavalls, senderisme, boletaires i d’altres), es prega un ús acurat de la mateixa.

S’intervé amb un presumpte intent d’autòlisis i una presumpte violència de gènere, instant a les persones afectades a denunciar-ho per tal de poder prevenir situacions més greus.
La Diputació de Barcelona, responsable de la carretera de la Roca- Montornès BV5001, a realitzat millores a la mateixa amb la col·locació de unes barreres de contenció de separació (biones). La Policia Local ha participat en el control de la seguretat de la via. -->

S’intervé conjuntament amb els Mossos d’Esquadra de trànsit amb l'accident a la BP-PK11,500, s’activen Bombers i l'ambulància. Un vegada més per part d’aquesta Prefectura es demana la màxima precaució al volant d’un vehicle.  <--
Es va intervenir conjuntament amb els Mossos d’Esquadra en una festa “ RAVE” realitzada a la muntanya a Vilanova.

Per qui no sàpiga que és una festa "Rave", bàsicament es tracta de festes il·legals organitzades principalment per mitjançant les xarxes socials, on el ball i la música electrònica, l’excés de begudes alcohòliques i consum de drogues en són els "al·licients". Les festes es realitzen habitualment en naus abandonades, espais oberts i amb un número de persones no massa elevat per tal de intentar escapolir-se dels controls que la Policia realitza sobre aquesta activitat il·legal i en molts casos perillosa pels propis integrants de la festa al realitzar-se en llocs sense cap mena de control ni mesures de seguretat, i per tant l’excés en és la filosofia de la festa.
6 de maig de 2012
per PL

Aquesta setmana s'ha intervingut en una sèrie de problemes de gossos perduts i sorolls, es prega tenir cura dels mateixos per minimitzar les possibles molèsties al veïns.

S'han marcat per la seva reparació amb pintura fluocescent, els sots del camí de Vilassar i la brigada municipal els ha reparat.

Es comencen a controlar els horts del costat de riu.

S’intervé en una discussió familiar i es media entre els familiars. Han estat identificades varies persones, que són comercials de IBERDROLA, per queixes de veïns. Val més prevenir, que haver de curar.
22 d'abril de 2012
per PL

Aquesta setmana, a banda de les tasques quotidianes de vigilància i seguretat, en escoles, el trànsit i els barris, els hem vist col·laborant i participant també amb els alumnes i professors dels Mossos d'Esquadra, que han estan fent pràctiques a Vilanova del Vallès.
Tot i així, una de les feines popular que han resolt amb molt bona nota, amb la col·laboració de Protecció Civil, ha estat la passada festa dels Tres Tombs, on van haver de fer talls de trànsit, evitant el caos de circulació que una situació així provoca.
Finalment ens envien un parell de fotografies d'un accident amb danys materials i tornem a incidir amb la necessitat de tenir precaució a l'hora de circular.
SEGURETAT INFORMÀTICA I LES TASQUES DEL DIA A DIA.
15 d'abril de 2012
per PL

L'Oficina de Relacions amb la Comunitat, i emmarcat dintre de la funció preventiva de la policia, us vol informar de la detecció freqüent d'una modalitat delictiva que pot ser de gran interès, i evitar que en puguem ser víctimes.
Es tracta d'una estafa informàtica comesa a través d'internet i per mitjà d'un virus, el qual utilitza la imatge corporativa d'organismes oficials i forces públiques de diferents països (els hi adjuntem una imatge d'una pantalla amb un contingut habitual) per demanar un ingrés de diners per poder desbloquejar l'ordinador. S'acostuma a informar que s'ha intentat accedir a pàgines il·legals i que per aquest motiu ha de pagar.

Aquests fets poden ser denunciats com a falta d'estafa (tant si s'ha pagat l'import demanat com si no) i es poden dirigir a la comissaria de Mossos d'Esquadra més propera per denunciar-ho o la Policia Local de Vilanova del Vallès. Per altra banda, us informem de les passes que es poden fer per desbloquejar (recordem que és un virus) l'equip informàtic: 
* En cas de que no sigui vostè el responsable de l'equip infectat, contactar amb l'administrador o responsable de seguretat de la seva organització o empresa, o en el seu defecte amb CESICAT-CERT mitjançant correu electrònic a través de cert@cesicat.cat, o per telèfon al 902 112 444.
 

* Per a recuperar l'accés a l'equip: - Si tenim més d'un usuari creat al sistema, i utilitza sistema Operatiu Windows Vista o 7, és possible utilitzar un altre usuari vàlid al sistema clicant Ctrl+Alt+Suprimir, i utilitzant la funcionalitat "Canviar d'usuari". - Arrancar en "mode segur" ("A prova d’anomalies"), reiniciant l'equip i clicant la tecla F8, abans de que es mostri la pantalla de càrrega del sistema Operatiu Windows.  
* Una vegada tingui accés a l'equip, realitzi un anàlisis amb un antivirus actualitzat, si es possible diferent al que tingués instal·lat prèviament, no va detectar inicialment el malware.
- Si l'antivirus no detecta el malware, pot intentar eliminar la següent clau de registre que el malware utilitza per a executar-se a l'inici (recomanat només per a usuaris avançats): HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ShellNueva tabla
Com podem observar en la fotografia, es va haver de tallar el pas de Can Manel per les fortes pluges. Cal assenyalar que donat que s' ha produït en varis dies, la col·laboració de Protecció Civil ha estat inestimable.
En quant a les accions per trànsit de caire més "especial", la Policia Local va intervenir per un vehicle que es va desfrenar i va trencar un mur. També es van obrir diligencies per un ciutadà que conduïa un vehicle sense el permís corresponen. Es recomana novament, responsabilitat absoluta al volant.
Es van haver d'obrir diligencies per un presumpte delicte contra la integritat moral dins l’àmbit laboral. I com a darrera informació ens indiquen que es va avisar a l’ambulància i als tutor d’un menor en presumpte estat etílic, exercint la Policia Local la tutela fins l’arribada dels pares, segons l’establert a la llei 1/96 Llei de protecció jurídica del menor.
CONSELLS DE SEGURETAT des de la Policia Local.
CAL EVITAT, MILLOR QUE CURAR
8 d'abril de 2012
- Article absolutament imprescindible de conèixer per evitar ensurts.
Dintre de la funció preventiva de la policia, us volem informar de la detecció freqüent d'una modalitat delictiva que pot ser de gran interès, i evitar que en puguem ser víctimes.

Aquests delictes són comesos per persones que es fan passar per revisors de llum, telèfon, gas o aigua i aprofiten que els hem donat accés al nostre domicili per un cop dintre sostreure el que poden.

A continuació us fem una explicació de com actuen aquestes persones:

- acostumen a presentar-se dues persones
- Habitualment diuen que pertanyen a una empresa d'electricitat, aigua, telèfon o de gas
- no mostren la identificació de l'empresa, si que porten papers amb el logotip de l'empresa, però no targeta identificativa (amb fotografia i dades personals)
- intenten convèncer a la víctima que estan autoritzats, bé per fer una revisió, bé els hi ofereixen preus millors dels que estan pagant. En ocasions els hi pregunten detalls d'una factura (obtenen així dades de caràcter personal), d'aquesta manera la víctima com ha de perdre més temps en buscar la resposta, els convida a entrar.
- troben desperfectes a la instal·lació, i convencen a la víctima d'arreglar-ho, ja que si hi va un inspector, haurà de pagar per no complir la normativa.
- una vegada dins de la casa, un d'ells busca qualsevol excusa per anar al bany (és quan aprofita per prendre joies, diners i altres objectes valuosos petits)
- la majoria d'aquests individus no acostumen a ser violents

Consells de Seguretat:

- No obrir la porta a persones desconegudes
- Les companyies de la llum, el gas, aigua, telèfon, quan han de fer la revisió o qualsevol altre gestió, han de trucar al client i quedar un dia i hora determinats (com una visita mèdica).
- Si es presenta un d'aquests treballadors sense previ avís, no tenim cap obligació en deixar-lo passar, encara que insisteixin, A CASA NOSTRE NOMÉS ENTRA QUI NOSALTRES VOLEM.
- S'ha de demanar sempre la identificació personal del treballador i fer les comprovacions telefòniques que creiem adients. Important: mentre es facin les comprovacions, el treballador no ha d'estar dins de casa, que s'esperi fora.
- Per fer la comprovació telefònica, s'ha de trucar als telèfons que ens faciliten les companyies en els rebuts i/o factures, s'ha de desconfiar del número de telèfon que ens pugui facilitar el possible instal·lador.
- Mai s'ha d'obrir la porta a cap persona a través del intèrfon, encara que ens diguin el nom d'un veí, que l'obri la persona interessada.

En cas de ser víctimes o testimonis de fets com els que s'han explicat, haurien d'avisar al telèf. d'emergències 112.

25 de març de 2012
per PL

Aquesta setmana el protagonista va ser el vent, segons ens informen des de la Policia Local, ja que va fer caure línies de corrent, tendals, senyals i contenidors, la majoria de les seves actuacions van ser de nit. Així que molta feina i dormir gens !!!

Segons veiem en la fotografia, va ser necessària l'actuació del cos de bombers ja que es va haver d' apagar el foc d’un contenidor de brossa. Combustió espontània?
18 de març de 2012
per PL

Els lladres han localitzat un nou objecte de desig, ja que des de la Policia Local ens informen que els lladres sostreuen 7 tapes de clavegueram, amb el conseqüent perill per la gent. L'acció de la Policia es senyalitzar-ho i posteriorment es soluciona per la brigada corresponent.

Degut al vent cauen les tanques de protecció d’una obra, per seguretat es soluciona.

S’auxilia un vehicle que havia sortit d’un camí de muntanya, es recomana prendre precaucions al volant. Les pistes de muntanya, no estan fora del perill d'accident per una conducció imprudent.

Es localitza un cigne al pas de Can Manel i es torna al seu propietari.

 
 
11 de març de 2012
per PL

Durant aquests dies, entre d'altres actuacions de la Policia Local, ens comuniquen que s'ha parlat amb un bar de la població perquè no faci soroll per la nit, i per tant recordar a tothom que la base de la convivència, es el respecte.

També s'han hagut de fer varis serveis d’acompanyament d’ambulància. Això ve motivat per la gran extensió del municipi i de la voluntat de la policia en ajudar al servei d'emergències a realitzar la localització de l'adreça i guanyar efectivitat.

Gràcies a la col·laboració dels veïns al lliurar unes gravacions d’un pàrking s’aconsegueix identificar els responsables d’uns robatoris. Novament la col·laboració ciutadana, es fa absolutament necessària per tal de mantenir l'ordre públic.

Control sortides i arribades dels autobusos escolars per sortides d’excursions diverses.

Es realitzen accions de mitjancer entre veïns per una discussió per temes particulars. 

I finalment, se'n comunica que entre les tasques "especials" que s'han realitzat aquesta setmana cal assenyalar la realitzada pel control i regulació, juntament amb Mossos d'Esquadra i Protecció Civil de la Mitja Marató. Des de la Policia Local volen aprofitar aquest medi per agrair la col·laboració de Protecció Civil en tots aquest actes. Fet que des d'OCatalunya, ho subscrivim.
4 de març de 2012
per PL
 
El que són les coses del dia a dia, resulta que la Policia Local reb una trucada on se'ls comunica que una veïna fa dies que no sap res de la seva germana i no és una actitud pròpia d'ella i a més el telèfon del domicili comunica. Per indicis és fa una entrada i perquisició del domicili no s’observa res d’anormal, així que es comunica al jutjat, segons normativa estaberta per aquests casos,  aquest fet. I vet aquí que s’esbrina posteriorment que la senyora estava de viatge. ¿?

S’acut al pavelló a realitzar tasques de protecció a l’arbrit del partit, al estar els ànims caldejats. Potser caldria tornar a recordar que parlem d'esport.

S’acompanya una ambulància al rebre una trucada d’un home inconscient, el tracta l’equip mèdic i es recupera.
S’actua per una sortida de via d’un vehicle, amb els voluntaris de Protecció Civil, finalment els Mossos d'Esquadra es fan càrrec de l’atestat al ser zona competencial d’ells, la carretera de Valldoriolf. Una vegada més cal recomanar per part d’aquesta Policia precaució i responsabilitat a l’hora de conduir un vehicle.Sortida de carretera - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catSortida de carretera - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
26 de febrer de 2012
per PL
 
Aquesta ha estat una setmana molt farcida d'informació, ja que a banda de la feina del dia a dia, la Policia Local ha hagut de participar en diverses tasques força espectaculars i en una de molt emotiva. Així que el passat dia 19, mentre realitzaven una patrulla, s'observa un arbre caigut al camí de Céllecs, que envaeix una part de la calçada, es truca a PROTECCIÓ CIVIL de Vilanova i ells se'n fan càrrec, tallant l'arbre i retirant-lo de la via.
Arbre a la carretera - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catArbre a la carretera - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catArbre a la carretera - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Els dies 20 i 21, el foc ha estat notícia, ja que el dia 20 es rep la trucada d’una, veïna del camí de Can Nadal, per informar que a la part inferior de la seva propietat hi ha foc. Es truca immediatament al cos de bombers de Granollers per demanar una dotació. Una vegada al lloc, es tracta de la crema d'un marge que s'ha escampat, aturant el foc amb dues dotacions de bombers.
I el dia 21 es rep simultàniament trucades del 112 i de Bombers de Bellaterra, informant d'un incendi en un paller en una masia.
Petit incendi - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catPetit incendi - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Petit incendi - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catPetit incendi - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catPetit incendi - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Novament un gos torna a ser notícia, no en va, en l'escut de Vilanova hi tenim un gos. Així que, també el dia 21, es presenta a les dependències de la Policia Local un conductor informant que amb el seu vehicle ha xocat en la BV5001, contra un gos, ferint-lo i fent-se desperfectes al cotxe. Es comprova la situació del gos a la via. Finalment al matí següent es localitza a l’animal ferit lleu, i el seu amo, que es posa en contacte amb el titular del vehicle per fer-se'n càrrec de la seva reparació.
Accident - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catAccident - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catEl dia 23 es rep una trucada d'avís d'accident amb vehicle bolcat al barri Rodes, es demana suport a la Policia Local de Vallromanes i s'acut al lloc. Després de regular el trànsit, atendre a l'accidentada i d'assegurar la zona, es gestiona el servei de grua per a la retirada del vehicle. Afortunadament sembla que la conductora inicialment no ha patit lesions, tot i l'espectacularitat de l'accident.
Els petits i la Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catI finalment la notícia destacada de la setmana la protagonitzen, com no pot ser d'altra manera, els petits de Vilanova. Així que els més menuts de l'escola bressol La Baldufa, van conéixer les dependències de la Policia Local, i s'ho van passar d'alló més bé amb les explicacions que amb molta paciència i carinyo se'ls donava. Sobretot les llums i les sirenes van convertir en tota una aventura un dia amb la nostra policia.
Tot i que no sabem si l'alegria dels nens no es veu superada per la del propi agent de policia.
Els petits i la Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catEls petits i la Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
19 de febrer de 2012
per PL i XT
Probablement, fins que no ens cal, no valorem la importància de les coses. De vegades, quan ens ofereixen el que ens cal, agraïm de cor a qui ens ha ajudat. La Policia Local, té també com a misió, ajudar i protegir, i amb aquest actes del dia a dia, s'estableix una major proximitat entre la població i el seu cos de seguretat.

Qui segurament no comptava amb aquesta tasca de la Policia Local, és el protagonista d'aquesta setmana, probablement l'esser viu més agraït de Vilanova i que segur ho recordarà tota la vida, és el gos de la fotografia, que va posar el cap per una reixa i després no podia treure-l. Com podeu observar en la primera foto, la cara del gos és d'absoluta pena, no pot més. Així que la Policia Local i el cos de Bombers, serrant la reixa, van aconseguir alliberar-lo i entregar-lo al seu amo. El millor amic de l'home, ara, també és el millor amic de la nostra Policia.

I en una línea més preocupant, trobem una sèrie d'incidents que cal remarcar:
Alliberament d'un gos - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catAlliberament d'un gos - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
La Policia Local ha col·laborat en dos accidents de trànsit solament amb danys materials i sense conseqüències per a les persones. També es tutela a un menor que es trobava presumptament sota els efectes de substancies estupefaents, fins el lliurament a la seva mare. Aquest realment és un tema que ens ha d’afectar a tots. Seguiment, vigilància i suport pels joves, i no tant joves, per tal que la inconsciència d’un moment no sigui la ruïna de tota una vida.
Per un requeriment es realitzen les tasques de localització d' un veí que s’havia perdut per un camí forestal del nostre terme.
S’imputa un delicte de furt a unes persones per intent de robatori  a un supermercat i se’ls localitza al intentar fugir.
12 de febrer de 2012
per PL
 
Gelades a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catDe nou l’estrella de la setmana ha estat els temps amb moltes actuacions de la Policia Local per gelades a les vies públiques, durant diversos dies, de manera que s'han hagut de tallar de forma eventual alguns carrers al rebentar canonades i gelar-se l’aigua. Per tal d'evitar al màxim la poblemàtica del gel en les carreteres de Vilanova, la brigada a tirat pels carrers aproximadament unes 20 tones de sal. També ens destaquen des de la Policia Local, diverses actuacions com són:
el dia 03/02/12, es fa de mediació per un conflicte d’intrusisme laboral i es soluciona. També es fa de mediació entre un veí i un bar que feia soroll per la nit, i es troba la solució.
el dia 06/02/12, al camí de la presó s’apaga un petit incendi d’una xemeneia, actuació que es realitza conjuntament amb els bombers. Aquest mateix dia, també es realitza una protecció escolar especial per un conflicte de custodia de nens, sense cap més novetat ni indidencia.
El dia 08/02/12, s’apaga un petit incendi a la zona de Cal Gabatx, també amb una dotació dels bombers
Petit incendi a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catPetit incendi a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
5 de febrer de 2012
per PL
Neu a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catNeu a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catNeu a Vilanova 2012 - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
El fred i la neu han fet acte de presencia, sobretot des de dijous, deixant Vilanova enfarinada i molt freda, i des de la Policia Local ens arriba un missatge d'agraïment pel comportament de tots els vilanovins/nes, perquè el sentit comú i la precaució que van demostrar, és digne d’elogi. Permeten que la seva feina pugui ser més fluida.
També ens indiquen algunes de les accions més "peculiars" en les que la policia s'hi troba en el seu dia a dia i que majoritàriament no en sóm conscients:
- El dia 28 de gener es fan tasques de mediació entre una ex parella per la interpretació de l’ordre judicial sobre la custodia dels fills.
- El dia 29, es recupera una cabra de l’interior d’un domicili i es lliura al seu propietari. No oblidem que vivim en un poble, clar que si.
- El dia 30, s’intervé i s’obren diligencies per una baralla entre gossos, es recorda l’obligació de dur l’animal en les condicions que estableix l’Ordenança d’Animals i complir el que en ella està establert.
- El dia 31, s’intervé en una baralla de menors, sense més incidència. S’intervé en un accident de trànsit on un gos és atropellat. Es porten uns medicaments a una família que no disposa de mitjans per aconseguir-los.
29 de gener de 2012
per PL
Aquesta setmana, des de la Policia Local, ens comuniquen com a fets extraordinaris que el pasat dia 23 una veïna va telefonar-los indicant que els seu marit estava inconscient al menjador de casa seva, es va acompanyar una ambulància del SEM al domicili, qui va determinar que aquest senyor va patir una crisis d’angoixa. El senyor es recupera i finalment no vol marxar a l’hospital, signant l’alta voluntària. Afortunadament tot acaba bé.
També ens informen, que degut a una fuita d'oli originada en Les Franqueses del Vallès el dia 26, la Policia realitza el control de l'aigua del riu Mogent, sense conseqüencies, ja que finalment el problema és solucionat en l'origen i per tant el riu no queda afectat tampoc en el seu pas per Vilanova.
22 de gener de 2012
per PL
Des de la Policia es sol·licita molta precaució en la conducció aquest dies de fred i boira, ja que si bé en alguns llocs de la població la brigada tira sal per tal d’evitar un possible perill, és del tot impossible fer-ho a tots els llocs.

Per això es demana adequar la velocitat del vehicle a les condicions de la via, i ens indiquen uns importantíssims consells de seguretat.
Gel - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catGEL
En el cas de gel al paviment s'han de tenir en compte les següents recomanacions:

· Conduir amb suavitat.
· No frenar bruscament.
· Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments.
· Augmentar la distància de seguretat.
· Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles.
· No avançar si no és necessari.
. Portar les cadenes per si són necessàries.
. la distancia de frenada en gel, es multiplica per 10
BOIRA
En el cas de boira s'han de tenir en compte les següents recomanacions:

· Moderar la velocitat.
· Augmentar la distància de seguretat.
· No avançar si no és necessari.
· Augmentar la distància de frenada.
· Utilitzar almenys els llums d'encreuament
· La prioritat és veure i ser vistos.
· Utilitzar els llums antiboira davanters, i els posteriors només en cas de boira molt espessa perquè enlluernen.
Boira - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
15 de gener de 2012
per PL
Seguretat i civisme defineixen aquesta setmana les notícies que des de la Policia Local rebem per tal de informar-vos a tots.
La Policia Local rep una trucada d’una comerciant de la Plaça Països Catalans, alertant que un home de 1,65cm d’alçada, amb texans i jaqueta de color negre, amb sabates de color marró, ha intentat pagar amb un bitllet fals de 100€, tot i realizar la recerca per la zona de botigues amb resultat negatiu, la Policia ha intensificat la vigilància als comerços.

En aquest aspecte volem agrair que la Policia ens recordi a tots com evitar, en la mesura del possible, que ens "colin" un bitllet fals.
Reconèixer un bitllet - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat1 - Marca d’aigua.
Al mirar un bitllet a contrallum s’aprecià una imatge i la xifra que indica el seu valor.

2 – Fil de seguritat
Al mirar  un bitllet a contrallum , s’observa una línea fosca.

3 - Holograma
A la part dreta de l’anvers dels bitllets de major valor (50, 100, 200 i 500 euros) hi ha un holograma. Al inclinar el bitllet, s’aprecià el motiu arquitectònic i la xifra del seu valor.

4 - Tinta que canvia de color
Els bitllets de 50, 100, 200 i 500 euros tenen un element imprès en una tinta que canvia de color. Al inclinar el bitllet, la xifra que indica el valor del bitllet canvia d’un color morat a verd oliva, o inclòs marró.
Aquesta es d'aquelles històries que encara podem viure en un poble com el nostre, on la convivència i el veïnatge són tant importants i on la proximitat amb la policia poden determinar un final feliç.

La Policia va rebre el dia 7/1/12 una trucada per part de la Sra XXX, veïna de Vilanova, que informa que aquella tarda havia quedat amb el seu veí Sr. Arturo i que aquest no ha fet acte de presencia, la qual cosa li fa sospitar que li hagi passat alguna cosa. Que el Sr. Arturo es gran i que viu sol.

Una vegada realitzades les comprovacions per part de la Policia Local, aquest veí manifesta que es troba be i que s'havia oblidat de la cita. Posteriorment es truca a la Sra XXX i se li informa del fet. La història  acaba bé.
18 de desembre de 2011
per PL
Aquesta setmana des de la Policia Local de Vilanova del Vallès, ens remarquen les dues informacións més rellevants.
S'han realitzat conjuntament amb el cos del Mossos d'Esquadra, visites informatives als comerciants de Vilanova, per tal de informar i copsar les seves inquietuts envers la seguretat en un moment especialment més delicat per les dates i la situació econòmica actuals, oferint en tot moment els mecanismes més oportuts per tal d'evitar qualsevol problema.
És evident que un dels membres més important per tal d'obtenir un alt nivell en la prevenció i seguretat, és la pròpia ciutadania, es a dir tots nosaltres.
En aquest aspecte, la Policia Local valora molt favorablement les trucades o les alertes de situacions sospitoses, fundades o no, i que han ajudat tant a tenir una Vilanova més segura.
Rondes informatives als comerciants - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Accidents - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catEn un altre ordre de coses, cada setmana, algun que altre accident es produeix dins del terme de Vilanova, en la major part dels casos la Policia hi participa i realitza el seu atestat.
Des de la Policia Local es demana a la tothom una mica més de seny ja que en les festes de Nadal s'hi han d'extremar encara més tots els sentits a l'hora de conduïr.
En aquesta foto podem veure com a causa d'un accident, la senyal ha estat arrancada del terra, afortunadament, no hi va haver ferits.
11 de desembre de 2011
per PL
Durant aquests darrers dies, es controlen diverses columnes de fum, degudes a les cremes de matolls, sense cap incidencia. També en  col·laboració amb agents rurals s’aixequen actes i es decomissen canyes i estris de pescadors furtius del riu Mogent.

El dia 07/12/11 s'escolta una forta explosió al nucli i voltants, però no es pot ubicar el lloc i ni els Mossos d'Esquadra, ni emergències tenen coneixement de res, es realitzen diferents tràmits amb resultat negatiu.

Els components de la plantilla assisteixen a l' Institut de Seguretat Pública de Catalunya a la practica anual de tir amb arma de foc reglamentaria.

També com podem observar en la foto,  en la banda inferior dreta, veurem un vehicle accidentat que va caure uns metres aball, sense ferits. Una dotació de bombers, va participar en l'ajut a l'accident.
Accidents - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
27 de novembre de 2011
per PL
Aquesta setmana tenim un farcit de notícies de les tasques extraordinaries i del dia a dia de la Policia Local, on les dones de Vilanova han tingut un paper rellevant, ja que s'han celebrat tot un seguit d'actes dins la "Setmana contra la Violència de Gènere", així que s'ha realitzat un seminari de defensa personal femenina per a dones al IES a càrrec dels agents de la policia i unes xerrades al CCVV sobre aquest tema on hi ha participat el Cap de la Policia Local, el Sr. Carles Matamala i la Sra. Sònia Coloma, treballadora social.Defensa personal - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Defensa personal - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catDefensa personal - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
El diumenge dia 20, es van celebrar les eleccions generals amb una  gran de participació i sense incidents, el que denota que encara a Vilanova hi ha un alt nivell cívic i de respecte pel dret de vot de tothom.
La policia ha seguit controlant el riu Mogent, realitzant els talls oportuns en els moment convenients.
Aquesta setmana, malauradament s'hagut d'atendre un accident a la BV5159 PQ 4, amb un ferit que va ser trasllada’t a l’hospital de Granollers.
El dia 25/11/11 es realitza la col·laboració a una prova de so de les sirenes d’emergència per accidents químics, per part del CECAT i la Direcció Greneral de Protecció Civil. L’abast pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables de so i meteorològiques del dia.
S’acompanya als bombers a un domicili per un foc. Resulta ser que s’encés una paella d’oli. A causa de la inhalació de fum, una persona és traslladada a l’hospital de Granollers.
És detingut conjuntament amb els Mossos d’Esquadra per presumpte delicte de violència de gènere, violència domèstica, resistència i desobediència als agents de l'autoritat i atemptat als agents de l'autoritat, un veí que intentava agredir a la seva germana, dona i pare.
20 de novembre de 2011
per PL
Aquesta setmana s'han intensificat les feines per la construcció de la rotonda del Pont de les Roquetes a la BV-5001 Qm. 22. en la entrada a Vilanova venint de La Roca, la qual cosa significarà una gran millora a la mobilitat de la nostra població i una millor seguretat viaria del nostre entorn. La nostra Policia Local ha estat molt pendent d'aquestes obres donant seguretat vial a la zona.
S’intervé en varis accidents al casc urbà i la BP-5002, afortunadament, solament amb danys materials. La sortida en autocar dels menuts de l'Escola La Falguera, com també d'altres centres escolars quan es produeixen, formen part del dia a dia de la Policia Local. Com també ho ha estat aquesta setmana el fet de intercedir entre caçadors i pagesos per problemes amb els camps.
Degut a les fortes pluges, tal i com veiem en les fotografies, la Policia Local ha hagut d'intervenir en el control i tall de la passera i del pas de Can Manel sobre el riu Mogent.
Aiguats - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catAiguats - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
13 de novembre de 2011
per PL i XT

De totes les tasques que aquesta setmana la Policia Local de Vilanova ha hagut de fer, atendre diversos accidents de trànsit de diversa consideració, continuar vigilant el cabal del riu Mogent, etc., hi ha dues que són especialment importants i que de vegades fins que no ens toca, o no ho sabem, no pensem que algú tant proper, està realment tant aprop teu.

La Policia Local ha atès i portat al Servei d'Emergències Mèdiques de l'Hospital de Granollers a un noi que es va desmaiar al Camí de Vilassar i a un senyor en el camp de futbol qui possiblement havia patit un atac de cor

Així doncs l'acció de la policia no solament rau en fer complir les lleis i vetllar per les coses, sinó que la seva feina del dia a dia també pot salvar les nostres vides.
6 de novembre de 2011
per PL
Aquesta setmana la pluja i els seus efectes han estat el principals protagonistes de l'activitat de la Policia Local i del dia a dia de tot Catalunya.
Aiguats - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catAiguats - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
28-10-201104-11-2011

Les fortes tormentes i plujes han fet que la Policia Local hagi  hagut de realitzar un especial control del cabal del riu i el tancament del pas de Can Manel durant varis dies.
Dins de les accions de trànsit que desenvolupa la Policia Local, aquesta setmana s'ha col·laborat amb un accident al camí de Vilassar sense ferits, a l'accident al carrer del Sol entre un camió i un ciclomotor amb un ferit lleu, s'ha intervingut en varis accidents de trànsit de poca importància, intensa col·laboració amb les escoles per tal de facilitar la mobilitat dels vehicles i els autobusos escolars i també, dins de les accions de control en seguretat vial, ha estat retirat un vehicle sense assegurança cap al dipòsit municipal. S'hi ha donat també una especial atenció a la colaboració amb el trànsit a les escoles per tal de facilitar la movilitat de vehicles i dels autobusos escolars.

La Policia Municipal, també ha participat en el control de la III Raid Mollet pel seu pas per la nostra població. Es tracta d'una activitat esportiva on principalment la bicicleta en és la protagonista, però on, a peu, també 'hi han de superar diverses probes d'orientació.

La Policia Local està investigant diversos robatoris de tapes  d’arquetes d’aigua i similars, i es sol·licita que si algun veí observa aquest fet, truqui al Tel.93 845 93 03, agraint-t’ho d’antuvi. Com sempre la informació rebuda, serà tractada amb la major confidencialitat i rigor en la seva veracitat.

Un llam va caure al repetidor, causant problemes a la TV., comunicacions i internet, des de l'ajuntament ens indicant que s'hi està treballant per solucionar-ho.
23 d'octubre de 2011
per PL
Durant aquesta setmana a banda de les actuacions comunes de la Policia Local a Vilanova, hem estat informats que:

- el dia 16 s’auxilia un ciclista que va patir un accident al Passeig del Centenari i que va estar evacuat lleu a l’Hospital de Granollers.
- el mateix dia es recupera un àguila ferida i es lliura al Cos del agents Rurals per la seva recuperació.
- el dia 17 ens informen des de la Policia Local de l' actuació per tal de veure la trencadissa de la porta de la Biblioteca Contravent, que segons sembla i de forma fortuita va quedar absolutament esmiculada de fora a dintre.
Control d'alcoholemia - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat15 d'octubre de 2011
Controls d'alcoholemia
per XT

Des de fa ja uns quants mesos, la Policia Local de Vilanova estableix periòdicament controls d'alcoholèmia com a sistema de prevenció i seguretat vial de trànsit. La dotació habitual de vigilància nocturna, es veu incrementada pels agents que se'n ocupen d'aquesta tasca. 
Control d'alcoholemia - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
Durant aquests mesos, la policia ha realitzat una mitja d'uns 30 controls per nit, i ha detectat que aproximadament el 10% d'aquest controls han donat positius com a falta administrativa que comporta una multa de 500 euros i entre 4 i 6 punts del carnet de conduïr. Tot i que pugui semblar un percentatge relativament curt, la policia el considera elevat donat el risc que aquest fet produeix negativament en la seguretat del trànsit. Les persones detectades amb un índex més elevat d'alcohol en sang i per tant com a presuntes delictes penals ha estat molt baix.

Segons ens indiquen des de la Policia, aquestes accions també serveixen per controlar conductors sense carnet o vehicles sense assegurança o en casos necessaris, realitzar els drogotest i l'incautament de substàncies estupefaents, etc. Sense parlar del propi fet dissuassori d'altres tipus de personal delictiu.

Moltes de les accions de seguretat, com aquesta, es realitzen moltes vegades en combinació amb d'altres realitzades pels Mossos d'Esquadra. Una feina feta de nit, mentre molts de nosaltres ja dormim, per garantir la seguretat dels que encara no ho fan.
Control d'alcoholemia - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catControl d'alcoholemia - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.catControl d'alcoholemia - Policia Local de Vilanova del Vallès - OCatalunya.cat
10 d'octubre de 2011
Accident de camió a l'Eixample.
per PL

El passat dilluns dia 10,  pel matí,  es va produir un accident de trànsit a la ronda de l'Eixample.

Va resultar ser un camió ploma, que mentre es trobava carregant una màquina, va bolcar.

Al lloc van acudir agents de la Policia Local de Vilanova i una dotació de Bombers de la Generalitat per tal d'atendre l'accident i ajudar a la prompta recuperació de la via pública.

Tot i l'espectacularitat de les imatges, en l'incident, afortunadament, NO va haver-hi cap ferit. La complicació en la retirada del vehicle i de la seva càrrega van fer romandre tallada la via fins a les 4 de la tarda.

          policia@vilanovadelvalles.cat